blackboard-bckrd2.png

Edtech community uit Nederland

Bringing the Dutch edtech community together

The Dutch School is een collectief van innovatieve Nederlandse edutech startups met een grote ambitie:

Laten zien wat tech innovatie voor het onderwijs kan betekenen

The Dutch School is een weerspiegeling van de mentaliteit van het Nederlandse onderwijs. De bedrijven achter de Dutch School spannen zich stuk voor stuk in om het unieke, innovatieve karakter van het Nederlandse onderwijs levend te houden en te laten groeien.

In The Dutch School zijn allerlei innovatieve oplossingen voor alle aspecten van lesgeven en leren te vinden. Deze variëren van toetsen op afstand tot het nakijken van teksten en van wiskunde tot algemene kennis.

Nederlandse start-ups presenteren nieuwe technologieën voor gebruik in zowel traditionele en creatieve les- en leermethodes in het primair, voortgezet en hoger onderwijs.

Sectoren binnen onze community

Content providers

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar een goede content is van cruciaal belang. Bovendien, zonder content is er niets te onderwijzen. Onze edtech-bedrijven geven grote hoeveelheden digitale educatieve content uit, voor verschillende vakgebieden, leeftijdsgroepen en leerniveaus.

21st century skills

De 21st century skills zijn een reeks vaardigheden die studenten van alle leeftijden nodig hebben in de moderne informatiewereld. Deze kunnen verband houden met leren, geletterdheid of het (sociaal) leven. Onze start-ups bieden verschillende producten om studenten en scholen te helpen deze vaardigheden te behalen.

Teacher Support

Leraren zijn onmisbaar, en dat zullen ze altijd blijven. Onderwijstechnologie kan docenten helpen om tijdrovende taken te beperken. Daarnaast kan het leerkrachten van extra informatie voorzien die ze kunnen gebruiken om de leerervaring van hun leerlingen te verbeteren.

study support

Onze leden hebben tal van tools gecreëerd die de leerlingen helpen leren. Tools die hen in staat te stellen hun productiviteit te verhogen door middel van educatieve hulpmiddelen voor traditioneel onderwijs, blended learning, flipped classroom, zelfstudie of groepsstudie.

serious gaming

Games zijn leuk, maar ze kunnen ook educatief zijn. Serious games maken gebruik van cognitieve wetenschap om games te maken die leren leuk en motiverend maken. Daarnaast maken ze het ook mogelijk om de kennis beter en langer te onthouden dan in een traditionele zin.